Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна, продължава да се бори

...
 
 
Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна, продължава да се бори
Коментари Харесай

Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил съдебното дело заради твърдение, че „е лишил Даяна от дом“

 

 

Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна, продължава да се бори за наследството на сестра си, в навечерието на 24 -годишнината от шокиращата й гибел.

 

57 -годишният граф разгласи в четвъртък, че е спечелил правосъдна победа по подправено, по думите му, изказване във вестник The Times, че е отказал на Даяна дом след разпадането на брака й с принц Чарлз (за който Даяна се омъжи в катедралата „ Св. Павел “ в Лондон преди 40 години).

 

Публикувана под заглавието „ Прекалено просто е да обвинявате за всичко Башир “, публикацията на The Times също по този начин неправилно допуска, че графът не е съумял да отбрани Даяна от измамника кореспондент на Би Би Си Панорама, Мартин Башир, за който неотдавна беше открито, че е употребявал „ лъжливи способи “ с цел да си обезпечи спорното изявление през 1995 година с принцесата.

 

Най –вредното, съгласно Спенсър и юристите му, е изказванието на изданието, че поради хипотетичния си отводът да отбрани сестра си, графът е частично отговорен за трагичната й гибел в Париж на 31 август 1997 година

 

„ Днес, за трети път, вестникът беше заставен от закона да се извини, че лъже за мен в своя публикация, потвърждавайки, че съм „ лишил Даяна от дом “, показа в Туитър графът в продължение на историята от 22 май.

 Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил правосъдното дело поради изказване, че „ е лишил Даяна от дом “

В отговор в The Times излезе обява гласяща:  „ Щастливи сме да съобщим, че откакто е взел поради сигурността на сестра си и в сходство с полицейските препоръки, графът е предложил на принцесата на Уелс редица парцели, в това число имението Уормлейтън, първичния дом на рода на семейство Спенсър. Грешно беше да се допусна, че той е отказал да помогне на сестра си или не е съумял да я отбрани от Мартин Башир и е скрил доказателства за измамата на последния. Ние нямахме желание да допускаме, че графът е отговорен за гибелта на сестра му. Извиняваме се на рубрика. “

Обезщетението и разноските по делото, които Спенсър ще получи, ще бъдат дарени за щедрост.

 

Припомняме, че графът завоюва каузи за нанесени вреди след клюка от Associated Newspapers през 2018 година и заради сходна обява в Daily Mail, които написаха, че е работил по „ небратски, безмилостен и безсърдечен метод “ по отношение на Даяна след раздялата й с Чарлз.

 

Съдебните производства демонстрираха, че въпреки графът да е отказал настояването на сестра си да употребява вилата The Garden House в имението му в Нортхемптъншир (на към 75 благи северно от Лондон), това се дължи основно на обстоятелството, че домът е бил нужен на член на личния състав. В подмяна на това графът предложил на Даяна да употребява други фамилни парцели – имението Алторп, в това число огромното имение от 16 -ти век Уормлейтън, само че тя в последна сметка решила да не остане в нито един от препоръчаните.

 

Въпреки тази последна правосъдна победа, Спенсър твърди, че казусът надалеч не е организиран. В отговор на коментар в туитър, в който сее споделя, че е редно The Times да заплатят „ забележителна сума “ поради нанесените морални вреди, графът дава отговор: „ Те се пазарят, несъмнено. “ И прибавя: „ Наистина нямат позор “.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР